Flexchair en ruitertraining

In de loop van de jaren zijn de ruiters bewuster geworden van hun houding en zit. Het is nu ook steeds duidelijker geworden dat houding en zit veel invloed heeft op het bewegen van het paard. Middels de flexchair is het mogelijk om de houding en zit in beeld te brengen en te trainen.

De flexchair is een kruk die op twee niveau’s kan bewegen hierdoor is de kruk dus heel instabiel. Door deze instabiliteit is het dus noodzaak dat de spieren in de rug de rug in balans houden.  Als deze spieren dit niet doen geeft dit een foute beweging in de rug en is er een mogelijkheid om blessures te ontwikkelen.

Op hoog niveau wordt er al gebruik gemaakt van de flexchair  zoals bijvoorbeeld bij Tineke Bartels. Ook zijn er al veel ruiters voor trainingen geweest in de praktijk om hun rug te testen en te trainen. Dit met een goed resultaat!

Waarom nu de flexchair ruitertraining? Als dierenfysiotherapeut kom ik veel paarden tegen die problemen hebben ontwikkeld door het ‘verkeerd’ rijden. Dmv de flexchair kunt  u zich bewust worden van uw houding. Door er bewust van te worden kunt  u er wat aan doen. Dit om de rug van uzelf te ontlasten en de rug van uw paard.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen:

  • Individuele trainingen
  • Workshop met presentatie en flexchairtraining
  • Workshop met de flexchair en daarna op het paard en begeleid worden middels een instructeur waar ik mee samenwerk.

 

Lees ook:

– De behandeling

– Na de behandeling