Dry needling

Dry needling is een effectieve techniek voor de behandeling van spierpijn en spiergerelateerde klachten. De behandeling kenmerkt zich door het inbrengen van speciale fijne naaldjes op specifieke plaatsen, de zogenaamde triggerpoints of spierknopen in onderliggend spierweefsel. Het doel van de behandeling is het wegnemen of verlichten van pijn. De dry needling therapeuten bezitten aantoonbare kennis van de anatomie en fysiologie. Onder de beroepsgroep bevinden zich humaan fysiotherapeuten, dierfysiotherapeuten, osteopaten, dierosteopaten en dierenartsen, die een opleiding tot dry needling therapeut voor paarden / honden als vervolgstudie hebben gevolgd en de opleiding met het behalen van een certificaat hebben afgesloten.

Bron: Horses.nl

Het mooie aan deze behandeltechniek is dat het een hele mooie aanvulling is op de osteopathie en de fysiotherapie die ik toepas. Dry neeling is een relatief pijnvrije behandeling voor paarden en honden. Na de behandeling is het resultaat meestal direct zichtbaar.


Foto's

Klik op de foto om te vergroten

Na de behandeling

Paard:
Na de behandeling verwacht ik dat het paard een paar dagen ‘rust’ krijgt en dat wil zeggen dat hij minimaal twee dagen niet bereden mag worden. Boxrust is niet noodzakelijk. Het paard mag wel in de stapmolen, paddok en in de weide.
De dagen hierna zal je de training weer moeten opbouwen. Dit houd in dat je de eerste dagen voornamelijk ontspannend werkt laag en rond voor ongeveer 20 minuten.
De eerste week dat je weer aan het rijden bent zal je de tijd moeten nemen om weer terug op niveau te komen als voor de behandeling.

Hond/kat:
De honden en katten hoeven na de behandeling niet voor een aantal dagen in een bench te zitten.
Wel is het fijn als er veel gelopen wordt met de hond in een zo recht mogelijke lijn. De loopafstand zal de eerste dagen ook niet heel groot moeten zijn.
Bij katten zijn er geen beperkingen in bewegen. Ze zullen zelf aanvoelen wat ze wel en niet kunnen/ mogen.

Tarieven

Voor de tarieven kunt u contact opnemen met Joris van de Riet. Dit kan telefonisch of via de mail.

Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Website door: Arianne
Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Disclaimer
Logo Joris van de Riet
Website: 
Arianne