Over mij

Ik ben Joris van de Riet en ben sinds mijn 12de met paarden bezig. Het trainen onder de man en hiernaast ook nog vele jaren ervaring in de mensport.

In de wedstrijdsport heb ik meerdere paarden tot op Z1 niveau uitgebracht.

In 2003 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd waarna ik in 2014 mijn Master of Science heb behaald in de manuele therapie. In september 2013 ben ik mede maat geworden van de fysiotherapie praktijk de Weerijs waar we alle disciplines onder een dak hebben.
Lees meer op fysioweerijs.nl.

Na de fysiotherapie voor mensen ben ik verder gaan studeren op de opleiding dierfysiotherapie te Barneveld. Dit is de enige erkende opleiding in Nederland. Naast de behaalde behandel successen wilde ik nog meer diepgang in mijn vak als dierfysiotherapeut. Om dit te bereiken heb ik de opleiding voor osteopathie voor paarden en honden gedaan. In de loop van de jaren zal ik bezig blijven om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandeltechnieken. In 2014 ben ik ook gecertificeerd dry-needling therapeut voor mens en dier.

Om een totaalpakket te kunnen bieden ben ik ook gespecialiseerd in de flexchair ruitertraining.


Joris van de Riet - dier fysotherapie, osteopathie, dry needling, flexchair ruitertraining

Werkwijze

Ik werk graag met het paard in de stal. Dit omdat het paard dan in zijn vertrouwde omgeving is. Hierdoor zal hij makkelijker ontspannen. Bij de behandeling heb ik er graag iemand bij die het paard kan vasthouden en iets over het paard kan vertellen. Zo kan ik zo veilig mogelijk werken en kan ik in gaan op de problemen van het paard.

Voor de honden en katten is het meestal het beste als de eigenaar bij de behandeling aanwezig is.

Afgeronde opleiding en cursussen

2003: Fysiotherapie
2014: Master of Science
- Dierfysiotherapie
- Osteopathie voor paarden en honden
2014: Dry needling voor mens en dier
- Flexchair ruitertraining

Aangesloten bij

Logo NVFD
Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Website door: Arianne
Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Disclaimer
Logo Joris van de Riet
Website: 
Arianne