Osteopathische behandeling

De behandeling

Paard:
Nadat ik met de eigenaar van het paard een afspraak heb gemaakt zal ik als ik ter plaatse ben het paard onderzoeken.
Hier ga ik op zoek naar aandachtspunten die ik kan behandelen. Zo krijg ik een beeld waar de beperkingen zitten bij het paard en kan zo inschatten waar ik mogelijk problemen zal vinden.
Als ik dat heb gedaan zal ik het paard gaan ‘voelen’. Ik ga met mijn handen langs het paard en ga opzoek naar plaatsen die gespannen of warm aanvoelen. Ook kan ik zo de kwaliteit van de vacht bepalen en mogelijk de relaties leggen die van belang zijn om het paard te behandelen. Nadat ik dit heb gevoeld zal ik een bewegingsonderzoek uitvoeren om te voelen waar de blokkades zitten.
Naast het paard is het ook van belang dat het harnachement goed past en is het daarom meestal van belang dat ik het zadel ook wil bekijken.
Als het probleem voornamelijk tijdens het rijden voordoet kan het ook zijn dat ik het paard onder de man wil zien. Als dat allemaal is gedaan zal de behandeling worden in gesteld. Dit na goedkeuring van de eigenaar.
Over het algemeen ervaren de paarden de behandeling als prettig en staan de paarden de behandeling gewillig toe. Dit komt ook omdat de behandeling bestaat uit zachte technieken. Er wordt dus niet met hamers of zoiets gewerkt.

Hond/kat:
Er zal eerst een gesprek plaatsvinden waarin ik zal proberen het probleem boven water te krijgen.
Hierna wordt er een onderzoek uitgevoerd waarin de behandelbare grootheden naar boven zullen komen. Wanneer duidelijk is waaraan gewerkt moet worden zal er overgegaan worden naar de behandeling.
De behandeling bestaat uit zachte technieken. Zoals drukpunten en minimale mobilisaties van de wervelkolom. Over het algemeen ervaren de dieren dit als prettig.

Foto's

Klik op de foto om te vergroten

Na de behandeling

Paard:
Na de behandeling verwacht ik dat het paard een paar dagen ‘rust’ krijgt en dat wil zeggen dat hij minimaal twee dagen niet bereden mag worden. Boxrust is niet noodzakelijk. Het paard mag wel in de stapmolen, paddok en in de weide.
De dagen hierna zal je de training weer moeten opbouwen. Dit houd in dat je de eerste dagen voornamelijk ontspannend werkt laag en rond voor ongeveer 20 minuten.
De eerste week dat je weer aan het rijden bent zal je de tijd moeten nemen om weer terug op niveau te komen als voor de behandeling.

Hond/kat:
De honden en katten hoeven na de behandeling niet voor een aantal dagen in een bench te zitten. Wel is het fijn als er veel gelopen wordt met de hond in een zo recht mogelijke lijn. De loopafstand zal de eerste dagen ook niet heel groot moeten zijn.

Bij katten zijn er geen beperkingen in bewegen. Ze zullen zelf aanvoelen wat ze wel en niet kunnen/ mogen.

Tarieven

Voor de tarieven kunt u contact opnemen met Joris van de Riet. Dit kan telefonisch of via de mail.


Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Website door: Arianne
Copyright 2023 Alle rechten en typefouten voorbehouden
Disclaimer
Logo Joris van de Riet
Website: 
Arianne